ŠPORTNE GUMENE PODLAGE CONICA

 

Švicarsko podjetje CONICA AG razvija športne in rekreacijske podlage že več kot 35 let. V naši ponudbi imamo različne sisteme športnih podlag za zunanje in notranje atletske steze, različne dvoranske športe, vsestranske podlage za dvoranske in zunanje športe ter otroška igrišča. CONICA ima v svoji ponudbi tudi športne podlage za nogometna in teniška igrišča,širok izbor EPDM granulatov ter umetnih mas za umetno travo.

 

        

          MULTIFUNKCIJSKE ŠPORTNE PODLAGE ZA IGRIŠČA ZA KOŠARKO, ROKOMET, NOGOMET,... :


Multifunkcijska športna gumena podlaga Conica conipur EPDMCONICA CONIPUR EPDM


Enoslojna vodoprepustna  podlaga iz EPDM gumijastega granulata in CONIPUR PU lepila v debelini 8-13 mm. Na voljo je v 22 osnovnih barvah, montaža se izvede s sistemom In-Situ. 
(preberi več)


Multifunkcijska športna gumena podlaga Conica conipur 2SCONICA CONIPUR 2S


Dvoslojna vodoprepustna športna podlaga izdelana iz SBR gumijastega granulata v spodnjem sloju in EPDM gumijastega granulata v zgornjem sloju. Oba sloja imata za vezivo CONIPUR PU lepilo v debelini 8+8 mm ali 16+8 mm. Na voljo je v 22 osnovnih barvah, montaža se izvede z sistemom In-Situ.
(
preberi več)


          GUMENA PODLAGA ZA ATLETSKE STEZE:
 

Gumena podlaga za atletske steze Conica conipur SPCONICA CONIPUR SP

Dvoslojna vodoprepustna atletska podlaga izdelana iz SBR gumijastega granulata v spodnjem sloju in iz poliuretanskega škropilnega sloja z EPDM gumijastim  granulatom v zgornjem sloju. Oba sloja imata za vezivo CONIPUR PU lepilo.
(
preberi več)Gumena podlaga za atletske steze Conica conipur SWCONICA CONIPUR SW

Dvoslojna vodoneprepustna atletska podlaga izdelana iz SBR gumijastega granulata v spodnjem sloju in polnega poliuretanskega sloja z EPDM gumijastim granulatom v zgornjem sloju in  je polni PU sistem. Oba sloja sta izdelana v  skupni  debelini 14 mm. 
(
preberi več)Gumena podlaga za atletske steze Conica conipur MCONICA CONIPUR M

Troslojna vodoneprepustna polno PU atletska podlaga, izdelana v celoti iz barvnega poliuretanskega sloja in s Premium  CONIPUR EPDM gumijastim granulatom. Vsi sloji imajo za vezivo CONIPUR PU v skupni debelini  14 mm. 
(
preberi več)Gumena podlaga za atletske steze Conica conipur MXCONICA CONIPUR MX plus

Troslojna vodoneprepustna polno PU atletska podlaga. Spodnja sloja vsebujeta SBR granulat, vrhnji sloj pa Premium CONIPUR  EPDM granulat. Sredinski PU sloj vsebuje zračne mehurčke. Vsi sloji imajo za vezivo CONIPUR PU  v skupni debelini  14 mm.
(
preberi več)
          PODLAGA ZA TENIŠKA IGRIŠČA:


 Podlaga za zunanja in notranja teniška igrišča CONIPUR PRO CLAYCONICA CONIPUR PRO CLAY

Vremensko neobčutljiv sistem, kateri je izdelan iz osnovnega grobega sloja zdrobljene strešne, dvakrat žgane opeke, v granilaciji 2-8 mm kateri se doda posebno PU vezivo. Sistem je prekrit z vrhnjim finim peskom zdrobljene opeke, takoimenovanem Tenisit. 
(preberi več)  

 

 

          ELASTIČNE ŠPORTNE NOTRANJE VEČNAMENSKE PODLAGE:

Notranja elastična športna podlaga conipur HGCONICA CONIPUR HG

6 slojni točkovno – elastični talni brezšivni sistem za dvoranska športna tla. Sistem je sestavljen iz 2-3 mm CONIPUR premaza nad spodnjo gumijasto podlogo.
Dvoranska podlaga primerna za KOŠARKO, MALI NOGOMET, ODBOJKO in BADMINTON.
(preberi več)


Notranja elastična večnamenska športna podlaga conipur KFCONICA CONIPUR HG

Mešano točkovno-površinsko elastični brezšivni športni sistem za športne

dvorane. Športna podlaga izpolnjuje vse relevantne norme in tehnične standarde FIBA.

Dvoranska podlaga primerna za KOŠARKO, MALI NOGOMET in ODBOJKO. 
(preberi več)


Notranja elastična večnamenska športna podlaga conipur AE CONICA CONIPUR AE

Površinsko elastični brezšivni športni sistem za športne dvorane

Funkcija površinsko – elastičnih tal je ustvarjena z kombinacijo PUR blažilne pene, lesene vezane plošče in dveh slojev PU premaza ter mat laka.

Dvoranska podlaga primerna za KOŠARKO, MALI NOGOMET in ODBOJKO. 
(preberi več)

Notranja elastična večnamenska športna podlaga conipur CECONICA CONIPUR CE

Mešano točkovno-površinsko elastični brezšivni  notranji športni sistem.Zelo primeren za uporabo odraslih oseb. Zaradi  stabilnosti in primernosti za sklepe uporabnikov je zelo primeren za številne športe z žogo in gimnastiko. 
Dvoranska podlaga primerna za KOŠARKO, MALI NOGOMET in ODBOJKO. 
(preberi več)


Notranja elastična večnamenska športna podlaga conipur RS/RSECONICA CONIPUR RS/RSE

CONIPUR RS je sistem športnega poda s trdo PU podlago in vrhnjim mat lakom. CONIPUR RSE se uporablja  dodatno k osnovni plasti in zagotavlja poseben blazinast občutek.

Dvoranska podlaga primerna za ROLANJE, KOTALKANJE in INLINE HOKEJ. 
(preberi več)


Športna podlaga za tenisCONIPUR PRO CLAY

Športni dvoranski sistem, kateri je izdelan iz osnovnega grobega sloja zdrobljene strešne, dvakrat žgane opeke, v granulaciji 2-8 mm kateri se doda posebno PU vezivo. Sistem je prekrit z vrhnjim finim peskom zdrobljene opeke, takoimenovanem tenisit. 
Dvoranska podlaga primerna za TENIS. 
(preberi več)  

 


          PODLAGE ZA PARKOVNE TEKAŠKE STEZE:


CONIPUR JP in JIP

CONIPUR JP in JIP sta vodoprepustni podlagi, namenjeni za tek na prostem, ki se lahko uporabljata v vseh klimatskih razmerah. Primerni sta tudi za prekrivanje drugih površin, kjer je potreba po obstojnih in nekoliko mehkejših tleh (plaže, sprehajalne steze, kolesarske steze,…).


 


 

 

Športne podlage CONICA temeljijo na visoko-kvalitetnih poliuretanskih materialih, ki so se že izkazali kot vrhunski, z mnogo prednostmi pred ostalimi podlagami v branži.

 

Švicarska kvaliteta in več kot 35 let izkušenj predstavlja to, kar je CONICA danes. Vlaganje v raziskave in razvoj zagotavljajo,da je podlaga v atletskem, ekonomičnem in ekološkem smislu vedno med najboljšimi, ne glede na klimatske pogoje.

 

Vsi našteti razlogi so podprti z številnimi nagradami in certifikati (IHF, ITF, FIBA, BWF, IAKS, ISO 9001/14001), zato je CONICA številka ena med sintetičnimi podlagami v svetu.

 

V procesu odločitve svojim strankam vedno nudimo strokovno tehnično podporo, poleg tega naši strokovnjaki nudijo pomoč skozi celotno fazo izvedbe in uporabe športne podlage CONICA.

 

PODLAGE NA NAJVIŠJEM NIVOJU


Za vse, katerih uspeh je odvisen tudi od stika z podlago, je podjetje CONICA AG s svojimi športnimi podlagami korak pred drugimi. S širokim izborom različnih produktov lahko ugodimo vsem zahtevam strank.

 

Športne podlage CONICA so vrhunski, visokotehnološki proizvod, kateri športnikom pomaga dosegati vrhunske rezultate. Energija prenesena v podlago se v trenutku vrnekot »katapult efekt«. Podlaga CONICA omogoča najbolj naravno gibanje športnika  in pri tem minimalizira možnosti za poškodbe.

 

Funkcionalnost in nespremenjenost podlage je garantirana desetletja. Zaradi izredno visoke odpornosti na vremenske pogoje, se lahko CONICA sistem uporablja v vseh klimatskih pogojih kjerkoli na svetu.

 

CONICA je znana po širokem naboru inovativni tehnologij, obširnih raziskavah in osebni predanosti. Mednarodna tekmovanja na najvišji ravni so odvisna od nas in nam zaupajo – in njihovo število narašča iz dneva v dan.

 

Športne podlage CONICA so že prisotne na športnih štadionih po vsem svetu, med drugim tudi na Stadium Letzigrund v Zuricuh (Švica), Atatürk Olympic Stadium v Istanbulu (Turčija), Olympic Stadium v Kijeu (Ukrajina), PorscheTeniss GRAND PRIX 2013 v Stuttgartu (Nemčija), Olympic Stadium v Rimu  (Italija), Stade Louis II v Monte Carlu (Monako), kot tudi Stadion Portoval v Novem mestu in Atletski štadion Radovljica.

 


CERTIFIKATI:

  • IAAF (International Association of Athletics Federations)

Z motomʺPotrjevanje zagotovljena kakovostʺ je bila CONICA prvo podjetje na svetu, ki je prejelo IAAF certifikat. To pojasnjuje, zakaj prve tri številke IAAF certifikatov pripadajo Conici:

IAAF sistemski certifikat za : CONIPUR M, CONIPUR MX+, CONIPUR SP, CONIPUR SW ;

IAAF certifikat športnih objektov: Class 1, Class 2 in notranji (Indor) certifikat

 

  • IHF (International Handball Federation)

International Handball Federation priznava, da so športni podi po sistemu CONIPUR HG in CONIPUR CE izdelovalca CONICA iz Schaffhausna uradno priznani in odobreni v skladu s standardi IHF

 

  • ITF (International Tennis Federation)

Športni podi po sistemu CONIPUR PRO CLAY je uvrščen in ima certifikat pod ʺCATEGORY1 - SLOWʺ Mednarodne teniške zveze (ITF)

 

  • FIBA (International Basketball Federation)

CONICA je uradni tehnični partner Federation Internationale de Basketball (FIBA).

 

  • BWF (Badminton World Federation)

Športni notranji talni sistemi CONIPUR HG PURE in CONIPUR HG ECO so bili certificirani za mednarodna tekmovanja s strani Badminton Word Federation (BWF).

 

  • IAKS (International Association for Sports and Leisure Facilities ) – članski certifikat

Od leta 1998 je CONICA član Mednarodnega združenja za športne in rekreacijske objekte.

 

  • ISO certifikat (International Organization for Standardization)

CONICA izpolnjuje zahteve SN EN ISO 9001/14001.

.