Glasbila za parke in igrišča

Zunanja glasbila proizvajalca Percussion Play so namenjena za postavitev in igranje na javnih površinah, otroških igriščih, v mestnih parkih, tematskih parkih za razvijanje senzoričnih lastnosti,... Vsa imajo certifikat EN 1176. Ponujajo možnost spoznavanja z glasbo in igranja vsepovsod. Glasbila so narejena iz trpežnih materialov in prilagojena za dolgotrajno uporabo v znanjem okolju.

Ta zbirka glasbil (tolkal) za igranje na prostem predstavlja glasbene inštrumente iz različnih kultur po vsem svetu. Poleg kratkih opisov je ob glasbilih tudi povezava na videoposnetek, kjer si lahko ogledate igranje na inštrument in prisluhnete njegovemu zvoku.

Glasbila za javne parke in otroška igrišča

Mavrične sambe (bobni)

Set inštrumentov je sestavljen iz petih bobnov (vsak različne barve), na katere lahko posameznik ali več otrok oz. ljudi. Igranje na sambe je zabavno in enostavno, ne glede na vašo starost, hkrati pa ustvari veliko kreativne glasbene energije. Bobni (sambe) so primerni za glasbeni pouk na prostem, šolske predstave, bobnanje in glasbene terapije kot tudi kot del velikega igrišča. (VIDEO)

Glasbila za javne parke in otroška igrišča

Boben Babel

Babel so okrogli bobni iz nerjavečega jekla, na katere lahko igramo z rokami oz. prsti in tako zaigrati široko paleto tonov. Bobni Babel ne zahtevajo predhodnih bobnarskih izkušenj, otroci in odrasli pa lahko uživajo v improvizaciji ob igranju in v zvokih, ki jih proizvajajo. Manjši boben ima 6 not v C-duru, večji pa 8 not v G-duru. (VIDEO)


Bobni congas
Bobni Congas

Bobni Congas so razviti iz tradicionalnih afriških bobnov in prilagojeni za trajno uporabo na prostem. Pobarvani so v žive/mavrične afriške barve in dobavljivi v treh velikostih oz. kot set vseh treh. Ti bobni se res slišijo tako dobro, kot so videti in imajo čudovit zvok. (VIDEO)


Boben Cajon za uporabo na prostem
Boben Cajon

Boben Cajon je kot nalašč za igranje na prostem, inštrument je preprost za igranje in narejen iz nerjavečega jekla. Boben je zelo čvrst in se lahko uporablja tudi za sedenje. Igranje in boben se zgledujeta po tradicionalnih kubanskih / perujski bobnih, ki so prav tako v obliki škatle, a narejeni iz lesa. (VIDEO)


Glasbila za javne parke in otroška igrišča
Tembos

Tembos je inštrument sestavljen iz ukrivljenih cevi iz nerjavečega jekla. Nanj igramo z loparčki (lahko tudi s copati), s katerimi tolčemo po spodnjih odprtinah, vibracija pa potuje vzdolž cevi in proizvaja (zelo funky) tone (v C-duru). (VIDEO)

Glasbilo Handpipes za javne površine

Handpipes

Glasbilo je sestavljeno iz trdne plastike in iz nerjavečih jeklenih cevi omogoča igranje z loparčki ali rokami. Z njim lahko zaigramo več kot 100 različnih melodij ali pa le uho prislonimo k vrhu cevi in poslušamo "zvoke morja". Primerno je za vse starosti. (VIDEO)


Glasbilo Harmony za javne površine
Harmony

Harmony je nekakšen viseči ksilofon, ki posnema  tradicionalni vietnamskio tolkalo t'rung  iz bambusa. Eleganten in z lepim zvokom je kot nalašč za melodično raziskovanja. Enajst nerjavečih cevi je povezanih s parom pocinkane jeklene vrvi. (VIDEO)

Trojni viseči ksilofon Tutti

Tutti

Glasbilo Tutti je sestavljeno iz treh visečih ksilofonov, ki zaradi posebne oblike izstopajo v prostoru. Vsak od ksilofonov je narejen iz drugačnega materiala, kar pomeni tri različne zvoke v C-dur lestvici. Omogoča igranje več ljudem hkrati.


Glasbilo tubasti zvonovi

Tubasti zvonovi

Set sedmih tubastih nerjavečih zvonov različnih višin, ki proizvajajo globoke tone, je narejen za uporabo na prostem (v parkih, na otroških igriščih,…). So zelo enostavni za igranje in spoznavanje tonske lestvice, nanje pa igramo s priloženima tolkaloma. (VIDEO)

Zvonovi Emperor - zunanje glasbilo

Zvonovi Emperor

Set šestih zvonov omogoča igranje z rokami in pristno izkustveno učenje o ustvarjanju zvokov. S tolčenjem po zvonovih po njihovi celotni dolžini se proizvajajo različni globoki, resonančni zvoki. Glasbilo je kot nalašč za postavitev v javnih parkih. (VIDEO)

Zvončki papilio

Zvončki Papilio

Glasbilo za zunanje površine Zvončki Papilio, ime izhaja iz metuljaste postavitve, lahko  igrajo štirje otroci oz. odrasli hkrati. Narejeni so iz nerjavečih cevi povezanih z jekleno vrvjo. Nanje se igra s tolkali, ki iz njih zvabijo tone v c-duru. (VIDEO)

Zvončki Cherub - glasbilo za parke

Zvončki Cherub

Zvonci Cherub so narejeni iz nerjavečega jekla, vgradimo pa jih lahko v tla ali na steno objekta.  Zvonci sestavljajo lestvico v C-duru, nanje pa igramo s priloženima tolkaloma. Primerno so za vse starosti. 


Zunanje glasbilo - zvončki Sonora
Zvončki Sonora

Zvonci Sonora so narejeni iz nerjavečega jekla, vgradimo pa jih lahko v tla ali na steno objekta.  Zvonci sestavljajo lestvico v C-duru, nanje pa igramo s priloženima tolkaloma. Primerno so za vse starosti. 

 

Zvončki Freechimes
Zvončki Freechimes

Zvončki Freechimes so praktični, trpežni in izgledajo elegantno, tako da popestrijo vsako zunanjo površino. Na voljo so v več različicah in velikostih, glede na želeno tonsko lestvico (alt diatonična, soprano diatonična, alt pentatonična, soprano pentatonična, diatonična simfonija, pentatonična simfonija). Nanje lahko igra več otrok oz. odraslih hkrati.

Zvonci Lira 

Zvončki Lira

Lira je sestavljena iz osmih zvonov, zgornji dajejo zelo nežne tone, spodnji pa globoke. Nanje igramo z dvema priloženima tolkaloma. Sestavljeni so iz nerjavečih zvonov na stojalu, ki spominja na liro. Za postavitev ne potrebujejo veliko prostora. (VIDEO)


Zvonovi Colossus

Zvonovi Colossus

Set enajstih zvonov je hkrati glasbilo in zvočna skulptura, ki ustvarja močne resonančne zvoke v C-duru. Zvončki so narejeni iz nerjavečega jekla in primerni za vsakršno zunanje okolje.

 

Leseno glasbilo Marimba za otroška igrišča in parke

Akadinda

Inštrument Akadinda je narejen večinoma iz dolgo obstojnega lesa, nanj pa lahko igrajo štiri osebe hkrati. Lesene ploščice dajejo naravno mehak, nizek ton, ki je uglašen na pentatonični lestvici v C-duru. 

Ksilofon Duo

Ksilofoni

Ksilofoni ponujajo možnost igranja na prostem za enega otroka oz. odraslega ali več.  Nekateri so narejeni kot tradicionalni ksilofon, druga pa so posebnih oblik, barv, tonov,… Nekatere različice se lahko pritrdi tudi na steno objekta. (VIDEO)

 

Palični piano in ksilofon Sansa-Rimba

Sansa-Rimba

Glasbilo Sansa-Rimba združuje afriški glasbili sansa (palični piano) in marimbo (ksilofon). Primerno je za poučevanje nadobudnih učencev, še posebej o barvitosti zvokov. Glasbilo Sansa-Rimba je enostavno igrati in omogoča odličen uvod v glasbeno raziskovanje ter improvizacijo. Uglašeno je v C-duru v pentatonični lestvici. (VIDEO)


Glasbilo Cadenza za javne parke in otroška igrišča

Cadenza

Cadenza je glasbeni izraz za improvizirano virtuozno solo predstavo, kar je dober opis tega inštrumenta, ki je kot nalašč za raziskovanje možnosti melodije, harmonije in ritma. Glasbilo Cadenza, ki je namenjeno postavitvi na otroških igriščih in v parkih, je uglašeno v C-duru v pentatonični lestvici.


Ksilofon Capella za parke in otroška igrišča

Capella

Ksilofon Capella je narejen iz mavrično obarvanih ploščic iz nerjavečega jekla. Glasbilo je primerno za postavitev v parkih in na otroških igriščih, uglašeno pa v C-duru v pentatonični lestvici. (VIDEO)


Ksilofon Cavatina za parke in otroška igrišča
Cavatina

Cavatina je italijanski izraz za melodijo, ki jo igra solist in jo odlikuje enostavnost ter všečna melodija. Ksilofon Cavatina je uglašen v C-duru v diatonični lestvici. Na voljo je tudi v mavrično obarvana, kar je kot nalašč za učenje glasbe z barvno mavrico označeno lestvico.


Notni zvezek za glasbila na prostem
Notni zvezek
Notni zvezek (Music Book) je na voljo kot dodatna opcija za glasbili Capella in Cavatina, nadobudnemu glasbeniku pa z obarvanimi notami pomaga pri igranju mavričastega ksilofona.
(VIDEO)

Ksilofon Marimba
Marimba

Marimbe so afriška glasbila, ki so po izgledu podobna ksilofonom, le da so večja, imajo večje tipke in večji razpon tonov. Marimba je zelo priljubljeno glasbilo na otroških igriščih, za glasbene terapije in na kreativnih igriščih.(VIDEO)


Glasbilo Grand Marimba

Grand Marimba

Glasbilo Grand Marimba je zelo priljubljeno v parkih, na javnih in šolskih igriščih. Med igranjem Grand Marimba oddaja močan, globok, resonančni zvok, kar je idealno za glasbene šole, glasbene terapije in interaktivna igrišča. Uglašeno je v C-duru v pentatonični lestvici, nanj pa lahko igrata dva hkrati. (VIDEO)

 

Glasbilo Zvončki Mirror za na steno
Zvončki Mirror

Zvončki Mirror (ogledalo) odsevajo svetlobo in dodajo iskrico v vaše zunanje okolje. Narejeni so iz cevi iz visoko poliranega nerjavečega jekla, ki so pritrjeni na univerzalne montažne nosilce, ki jih je mogoče namestiti na skoraj vsak zid. Nanje se igra s tolkalci, ustvarjajo pa tone v pentatonični C-dur lestvici. (VIDEO)
Postavitev zvončkov Mirror smo izvedli v Domu Tisje v Litiji (več).

Glasbilo stenska marimba

Wall Marimba

Stensko glasbilo Wall Marimba je popolna rešitev za popestritev majhnih igrišč in teras vrtcev ter šol - kadar je na voljo malo prostora. Uglašeno je v C-duru v pentatonični lestvici.

 

Zvonovi My Tunes - zunanje glasbilo

My Tunes

Zvončki My Tunes (Moje melodije) so izdelani po željah naročnika. Zvončki so razporejeni tako, da ob udarcih s tolkalom zaigrajo vašo melodijo (ki si jo izberete ob naročilu glasbila). Nekateri projekti zvončkov z melodijami, ki so že postavljeni: I Do Like To Be Beside the Seaside,  Old Macdonald Had a Farm,  Amazing Grace, Oh, My Darling Clementine, Jeg Ved en Lærkerede. (VIDEO) 

    Morda bi vas zanimalo tudi:
Učna igrala
UČNA IGRALA proizvajalca Sarba SpA

Z učnimi igrali se pri otroku razvija občutek za ročne spretnosti, spoznavanje predmetov in pojavov, delovanje pojavov, omogočajo pa tudi razvijanje pisnega izražanja, risanje, gibanje,ustvarjanje glasbe (igranje na glasbene instrumente). Nekatera učna igrala so namenjena razvijanju ravnotežja in koordinacije,pri tem pa se utrjuje tudi spomin in koncentracija ter spodbuja medsebojno sodelovanje. (preberi več)