Urbane podlage CONIPUR JP in CONIPAVE RA

Švicarsko podjetje CONICA je za potrebe urbanih območij (parkov, rekreacijskih površin) razvilo nove podlage za tek in sprehajalne steze, ki so sestavljene iz lomljenih kamenčkov (in lahko s primesjo gumenega granulata).
Tek (na dolge razdalje) in sprehajanje (tudi hitra hoja) sta danes ena izmed najbolj priljubljenih (rekreativnih) športov na svetu. Vendar ljudje pogosto iščejo udobnejšo alternativo za tek oz. hojo po asfaltu in betonu, še posebej v urbanih območjih. V ta namen je CONICA razvila mehkejše podlage CONIPUR JP, JIP in CONIPAVE RA, ki omogočajo, da pri hoji oz. teku manj obremenjujemo sklepe (manjša sila) kot pri rekreaciji na asfaltu oz. betonu.
 
Parkovne podlage CONIPUR JP in JIP so sestavljene iz mešanice kamenčkov, lepila in gumenega granulata ter iz zgornjega gumenega sloja, uporabljajo pa se za urbane tekaške steze, sprehajalne steze in kolesarske poti.
 
Podlage prinašajo manjše obremenitve za sklepe, so vodoprepustno in mehkejša alternativa asfaltu ter betonu. CONIPUR JP in JIP ter CONIPAVE RA se lahko namestijo neposredno na starih podlagah, kot tudi na novih utrjenih površinah, kjer so alternativa asfaltu in betonu. Pomembna prednost je vodoprepustnost (omogoča namestitev tudi pod drevesi) in enostavna ter hitra namestitev, brez uporabe velikih strojev.     
Podlaga za tekaške steze Conipur JP ecoPodlage za tekaške steze
CONIPUR JP in JIP

CONIPUR JP in JIP sta vodoprepustni podlagi, namenjeni za tek na prostem, ki se lahko uporabljata v vseh klimatskih razmerah. Primerni sta tudi za prekrivanje drugih površin, kjer je potreba po obstojnih in nekoliko mehkejših tleh (plaže, sprehajalne steze, kolesarske steze,…).
(preberi več)


Podlaga za sprehajalne poti Conipave RAKamnita preproga CONIPAVE RA

Podlaga CONIPAVE RA (stone carpet - kamnita preproga), kjer se uporabljajo brušeni kamenčki, je namenjena za parkovne poti - razvita je predvsem za sprehajalne steze in trge, kjer ta udobnejša podlaga lahko nadomesti asfalt, beton in tlakovce.
(preberi več)
GUMENE PLOŠČE IN TLAKOVCI

Gumene plošče in tlakovciGUMENE PLOŠČE IN TLAKOVCI

Gumene plošče se uporablja kot varnostno podlago za otroška igrišča, športne podlage (pod fitnes napravami zunaj in v dvoranah), tlakovanje dvorišč, parkirišč, poti in teras, kot tudi v konjušnicah.
 

(preberi več)
TRAVNE GUMENE PLOŠČE


TRAVNE GUMENE PLOŠČE ECOSMART
Travne gumene plošče EcoSmart

Travne gumene plošče EcoSmart je okolju prijazna izbira za travno preprogo, ki se lahko uporablja na otroških igriščih, v parkih, na rekreacijskih površinah (športnih parkih), še posebej pa je primerna za zatravljenje pobočij, saj hkrati zadržuje rušo pred drsenjem in preprečuje zdrs med hojo.

(preberi več)