CONIPUR JP

CONIPUR JP ECO

CONIPUR JP ECO je vodoprepustna podlaga namenjena za tek na prostem, ki se lahko uporablja v vseh klimatskih razmerah. Podlago sestavlja spodnja osnovna plast iz mešanice lomljenih kamnov, gumenega granulata iz recikliranih gum in veziva ter dveh zgornjih slojev gumenega granulata z UV stabilnim poliuretanskim vezivom, ki se ju razprši na osnovno podlago. Pomembna lastnost podlage je vodopropustnost.

To je optimalna podlaga za tek na prostem, ki zaradi svoje trdnosti, obstojnosti in hkrati prožnosti pomeni manjšo obremenitev za sklepe in tako zmanjšuje možnost dolgotrajnejših poškodb (obrab) pri teku.

Podlaga za tek na prostem CONIPUR JP eco
Sestava CONIPUR JP ECO:

- tekaški sistem: približno 3 mm

- osnovni sloj: približno 35 mmPoleg osnovne tekaške podlage CONIPUR JP ECO sta v ponudbi proizvajalca CONICA še mehkejši različici JIP SOFT in JIP COMFORT+ z dodatnim slojem gumenega granulata EPDM:


CONIPUR JIP SOFT

Mehkejša tekaška podlaga CONIPUR JIP SOFT je sestavljena iz spodnje osnovna plast iz mešanice lomljenih kamnov, gumenega granulata iz recikliranih gum in veziva, vmesne plasti gumenega granulata CONIPUR EPDM in dveh zgornjih slojev gumenega granulata z UV stabilnim poliuretanskim vezivom, ki se ju razprši na EPDM. 

Mehka podlaga za tek na prostem CONIPUR JIP soft
Sestava CONIPUR JIP SOFT:

- tekaški sistem: pribl. 14 mm
- osnovni sloj: pribl. 35 mm


CONIPUR JIP COMFORT+

Osnovna plast sistema CONIPUR JIP COMFORT+ je iz mešanice lomljenih kamnov, gumenega granulata iz recikliranih gum in veziva, ki je alternativa za asfalt ali beton za tekaške steze, na katero se naneseta dve plasti gumenega granulata CONIPUR EPDM in dva zgornja sloja gumenega granulata z UV stabilnim poliuretanskim vezivom, ki se ga razprši na gumeno plast. Zaradi dveh slojev EPDM nudi podlaga še večje udobje za tekače.

 

Podlaga za tek na prostem CONIPUR JIP comfort+
Sestava CONIPUR JIP COMFORT+:

- osnovni sloj: pribl. 35 mm

- tekaški sistem: pribl. 18 mm
 
CONIPUR J BASE

CONIPUR J BASE je mešanica lomljenih kamnov, gumenega granulata iz recikliranih gum in veziva, ki se jo prekrije še s tankim slojem gume. Uporablja se kot spodnji sloj za sprehajalne steze, tekaške steze, potke v parkih, kolesarske steze,... (glej CONIPUR JP ECO, CONIPUR JIP SOFT, CONIPUR JIP COMFORT+)
Prednost podlage CONIPUR J BASE je prožnost, vodopropustnost (voda ne zastaja), vzdržljivost, obstojnost, enostavno čiščenje, manjše obremenitve na sklepe, enostavna namestitev (niso potrebni veliki stroji), mehkejša alternativa asfaltu in betonu, različne barvne možnosti,... 

 

debelina približno 35 mm 

 CONIPAVE RA

Podjetje CONICA ponuja za sprehajalne in kolesarske poti alternativo za asfalt in beton v obliki podlage CONIPAVE RA, ki je mešanica (dekorativnih naravnih) brušenih kamnov in veziva. (preberi več).

 

CONIPUR JP ECOCONIPUR J baseSteza za jogging v Dubaju