PODLAGA ZA ŽIVALI

GUMENE PODLAGE ZA ŽIVALI

Gumena tla v naliti brezšivni obliki in kot gumi tlakovci so nadvse primerna za konjske hleve, kopalnice za konje, sprehajalne steze za konje, saj združujejo številne lastnosti, ki so potrebne za čim boljše počutje konj in preprečevanje poškodb.

Gumeni tlaki za konje so mehki, trajno elastični, nudijo toplotno (pred mrazom) in zvočno izolacijo ter ne drsijo, kar zagotavlja mirno okolje za konje (manj hrupa), zmanjšanje poškodb in vnetij. Kopita namreč ob hoji po mehki gumeni podlagi ne trpijo in se ne obrabljajo. Gumene podlage so prav tako odporne na urin in vremenske vplive. Visoka elastičnost površin izboljšuje cirkulacijo in rast kopit pri konjih. Udobna hoja, enostavno čiščenje, elastičnost in vzdržljivost so pomembne lastnosti teh podlag.

Gumena tla v naliti obliki in kot tlakovci so čisti in so idealna rešitev za hojo konj, soj so prilagojeni njihovim potrebam. Gumena tla so primerni za notranje površine (kopalnica za konje, sprehajalne steze, hodnike v hlevu) kot tudi za zunanje površine, saj so odporna na vremenske vplive. Prednost gumene podlage je tudi, da so tla enostavna za čiščenje in imajo dolgo obstojnost.

GUMENA PODLAGA ZA KOPALNICE

Gumena brezšivna podlaga za konjske kopalnice so mehka, ne prepuščajo vode in omogočajo, da se konji bolje počutijo med čiščenjem ter so zato bolj mirni. Podlaga je enostavna za čiščenje (zadostuje higienskim standardom), sestavljena pa je iz izredno odpornih štirih slojev:
  • gumene podlage v debelini nekaj centimetrov (navadno 3 cm);
  • tankega sloja kita;
  • dveh slojev poliuretana (približno 3 mm);
  • zgornje plasti laka.

GUMENA PODLAGA ZA HODNIKE IN SPREHAJALNE STEZE

Nalita gumena podlaga in gumeni tlakovci za konje nudijo mehko podlago za kopita in preprečuje poškodbe.
Brezšivna nalita gumena podlaga je lahko eno ali več plastna, uporablja pa se tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Nalita gumena podlaga je sestavljena iz zlepljenih gumenih delcev in je vodopropustna ter enostavna za čiščenje z vodo z visokotlačnim čistilnikom.

Gumeni tlakovci nudijo mehko podlago, so vodoprepustni, udobni za hojo in imajo dobre izolativne lastnosti. Uporabljajo se tako za tlakovanje notranjih površin v hlevih (hodniki,…), kot tudi za zunanje sprehajalne površine. Dolgotrajno obstojni gumeni tlakovci imajo to prednost, da jih lahko premeščamo (preberi več).