URBANE PODLAGE

Švicarsko podjetje CONICA je za potrebe urbanih območij (parkov, rekreacijskih površin) razvilo nove podlage za tek in sprehajalne steze, ki so sestavljene iz lomljenih kamenčkov (in lahko s primesjo gumenega granulata).
Tek (na dolge razdalje) in sprehajanje (tudi hitra hoja) sta danes ena izmed najbolj priljubljenih (rekreativnih) športov na svetu. Vendar ljudje pogosto iščejo udobnejšo alternativo za tek oz. hojo po asfaltu in betonu, še posebej v urbanih območjih. V ta namen je CONICA razvila mehkejše podlage CONIPUR JP, JIP in CONIPAVE RA, ki omogočajo, da pri hoji oz. teku manj obremenjujemo sklepe (manjša sila) kot pri rekreaciji na asfaltu oz. betonu.

Parkovne podlage CONIPUR JP in JIP so sestavljene iz mešanice kamenčkov, lepila in gumenega granulata ter iz zgornjega gumenega sloja, uporabljajo pa se za urbane tekaške steze, sprehajalne steze in kolesarske poti.

Podlage prinašajo manjše obremenitve za sklepe, so vodoprepustno in mehkejša alternativa asfaltu ter betonu. CONIPUR JP in JIP ter CONIPAVE RA se lahko namestijo neposredno na starih podlagah, kot tudi na novih utrjenih površinah, kjer so alternativa asfaltu in betonu. Pomembna prednost je vodoprepustnost (omogoča namestitev tudi pod drevesi) in enostavna ter hitra namestitev, brez uporabe velikih strojev.

CONIPAVE RA

CONIPUR JP ECO

CONIPUR JIP SOFT

CONIPUR JIP COMFORT+

CONIPUR J BASE